Translate

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ"

Το βραβείο για την προώθηση της φιλαναγνωσίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου  δόθηκε φέτος στο αγαπημένο μας πρόγραμμα  Βιβλία σε ρόδες.
 Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στο πλαίσιο των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και πολιτιστικών υποδέχτηκε την περσινή χρονιά, με μεγάλο ενθουσιασμό, τα ΒΙΒΛΙΑ  ΣΕ  ΡΟΔΕΣ  συμμετέχοντας ενεργά στις ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις, στα εργαστήρια μυθοπλασίας καθώς και στις  δράσεις για τους μαθητές  που  σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν από τη συντονίστρια του προγράμματος Θάλεια Καλαμπαλίκη.
 Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση των εκπαιδευτικών σάκων για δανεισμό  από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Τα σχολεία μας επισκέφτηκαν  οι εκπαιδευτικοί σάκοι με εξαιρετικής ποιότητας βιβλία και με θέματα  Περιβάλλον (για το Νηπιαγωγείο), Συναισθήματα (για το Νηπιαγωγείο), Ανθρώπινα δικαιώματα, Φίλοι, Δέντρα - δάσος, Μυθολογία, Ζώα, Θάλασσα, Παιχνίδι, Οικογένεια, Κήποι και αξιοποιήθηκαν με ποικίλους ευφάνταστους τρόπους μέσα από δραστηριότητες που προωθούν την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.
Ολοι οι  εκπαιδευτικοί που συνεργαστήκαμε  και ταξιδέψαμε με συνοδοιπόρους τα παιδιά στον κόσμο της γνώσης και της φαντασίας συντροφιά με τα βιβλια των σάκων, αισθανόμαστε  πραγματικά ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση.
Ευχαριστούμε την Πολιτιστική Εταιρεία Πύρνα, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και όλους τους συντελεστές του προγράμματος που μας εμπιστεύτηκαν και τη φετινή χρονιά προσφέροντας οκτώ εκπαιδευτικούς  σάκους  με  βιβλία για τα σχολεία μας!