Translate

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Eυβοείς εκπαιδευτικοί σε σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Στυλίδας - Υπάτης



Είκοσι Ευβοείς εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στο επιτυχημένο διήμερο εισαγωγικό σεμινάριο περιβαλλοντικής αγωγής , Α΄ επιπέδου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας -Υπάτης, στη Στυλίδα (19 & 20 /12/ 2014).
Στόχος του σεμιναρίου με θέμα «Μεθοδολογίες προσέγγισης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης για την αειφορία, η απόκτηση γνώσεων μεθοδολογίας και πρακτικών υλοποίησης περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία τους καθώς και η βιωματική προσέγγιση υλοποίησης των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εισηγήσεις, επισκέφτηκαν τον ποταμό Γοργοπόταμο και ασχολήθηκαν με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και συμμετείχαν σε θεματικά βιωματικά εργαστήρια. Στο σεμινάριο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Βοιωτίας και  Φθιώτιδας.
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν :
  • η   Υπεύθυνη του ΚΠΕ Στυλίδας κ. Μαρίνα Παπαγεωργίου
  • η  Επίκουρη Καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Πόλυ Ράγκου
  • η  Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εύβοιας κ. Θάλεια Καλαμπαλίκη
  • ο  Δ/ντης του ΓΕΛ Ραλλειου Θηλέων Πειραιά κ. Δημήτρης Καλλαϊντζίδης
  • η  Εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Σχηματαρίου κ. Αικατερίνη Ατματζίδου.
Τα βιωματικά εργαστήρια συντόνισαν τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Φθιώτιδας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Παπαγιαννοπούλου, Βοιωτίας Γ. Κουντουριώτης και Εύβοιας Θ. Καλαμπαλίκη και ο Δ. Καλλαϊντζίδης.

 "Οικολογική λογοτεχνία και περιβαλλοντική εκπαίδευση"
   Εισηγήτρια Θάλεια Καλαμπαλίκη




 "Οικολογικά παραμύθια:μέθοδος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης φιλαναγνωσίας"
   Συντονίστρια εργαστηρίου: Θάλεια Καλαμπαλίκη



Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο  http://kpe-stylidas.blogspot.gr