Translate

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα " βιβλία σε ρόδες " στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας για τη σχολική χρονιά 2014-2015 συμμετέχει εκ νέου στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες» , το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΑΠ97408/Γ7/ 18-07-2013 ΥΠΑΙΘ). Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη.
 Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» στοχεύει στην υποστήριξη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προάγοντας παράλληλα την ανάγνωση και φέρνοντας μια μικρή θεματική «βιβλιοθήκη» μέσα στην τάξη. Τα προτεινόμενα από το πρόγραμμα βιβλία εντάσσονται σε θεματικές ενότητες, προκαλώντας το ενδιαφέρον των παιδιών να τα εξερευνήσουν. Ο κάθε θεματικός σάκος περιέχει 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Οι σάκοι θα δανείζονται στα σχολεία και θα παραμένουν στη σχολική τάξη για τέσσερις βδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για παράλληλες δράσεις. Τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο ή να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους. Συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί σάκοι με θεματικές ενότητες « Ζώα »  « Θάλασσα » 
« Ανθρώπινα δικαιώματα »  « Μυθολογία » « Παιχνίδι » « Κήποι »  « Οικογένεια » «Περιβάλλον (για νηπιαγωγείο) » θα διακινηθούν από το μήνα   Νοέμβριο μέχρι το μήνα Ιούνιο της τρέχουσας χρονιάς. Επιμορφωτικό σεμινάριο με μεθοδολογικές προτάσεις για την αξιοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.